Entrades

Nou projecte de recerca amb alumnes de 4t d’ESO

Avui hem concretat les dades amb un grup de joves adolescents per fer el seu projecte de recerca d’aprenentatge-servei a la nostra entitat; són ja cinc anys de col·laboració molt fructífera amb el centre educatiu La Salle Horta. Són sis alumnes de 4t d’ESO: en Mario Torres, Maria Riba, Biel Molina, Júlia Céspedes, Astrid Alins i Núria Martínez. Avui hem tingut la primera reunió amb ells i la seva tutora, Glòria Illa, per comentar els diferents aspectes del projecte  que gira entorn d’aquesta pregunta: 

Quins són els temes que més preocupen als veïns i les veïnes d’Horta?

Es tracta de promoure un treball que proporcioni un aprenentatge a l’alumnat i de l’altra un servei a la seva comunitat. Pensem que aquest treball pot aportar als alumnes i les alumnes un coneixement proper del que és una AVV i del seu valor per a la ciutadania així com prendre consciència real de la utilitat social de la tasca realitzada. Amb la seva participació activa, els nois i les noies aportaran a l’AVV un treball de camp realitzant una enquesta a la ciutadania, veïns i veïnes que viuen i/o treballen a Horta i una posterior tasca reflexiva sobre els resultats, aportant la seva mirada sobre la qüestió i propostes de millora de l’AVV. Repetim el projecte del curs passat amb un nou grup perquè l’hem trobat molt interessant i complementarà les dades de l’anterior.

En aquesta primera trobada aquest joves estudiants ens han demostrat ja la seva capacitat d’autonomia i iniciativa en l’organització del seu treball individual.  Si els veieu a les portes del mercat, del CAP, de la Pl. Eivissa i altres indrets del barri, no dubteu a contestar l’enquesta perquè ens ajudarà molt a organitzar el nostre treball. Recordeu que la participació és un tema clau per al món associatiu, ja que representa un dels seus valors principals.

Comments are closed.