Urbanisme i mobilitat

Parc Xavier Montsalvatge

Coneixeu el parc dedicat al compositor Xavier Montsalvatge? Situació: sobre les cotxeres, al començament de la carretera d'Horta a Cerdanyola.

Va néixer per ser punt de trobada i inici de rutes per Collserola: Va perdre el seu sentit quan el centre d'informació projectat en un inici, va ser suprimit posteriorment.

Actualment: s'ha convertit en un parc de disseny totalment abandonat, només freqüentat pels gossos i els seus amos.

Volem recuperar-lo: Ja fa temps que hem plantejat a l’Ajuntament de reconvertir el parc en una zona per a patins i bicicletes. Això podria ser possible gràcies a què el parc està format per petits sots fàcilment adaptables per aquest ús. Aprofitem que tenim l'espai i actualment molts joves aficionats a aquests esports!

Carrers per a vianants

Precisament no tenim masses carrers per a vianants a Horta, però gairebé tots estan molt deteriorats.

Al no ser exclusivament per a vianants, també hi passen vehicles privats i camions, la qual cosa fa que en poc temps s’hagin anat deteriorant en un excés.

Exemples: la plaça Eivissa (modificada fa poc), carrer Horta, Sant Pere i Miquel, Pere Pau, Fontanet, La Plana, etc.

Busquem solucions a llarg termini, no el que s’ha estat fent fins ara: no volem més nyaps. Hem de concretar si volem carrers per a vianants amb cotxes o sense cotxes. Després haurem d’utilitzar el paviment adequat segons l’ús.

Parc de les Rieres d'Horta

Juliol del 2013 – Inauguració

Situació: l’extrem del barri, al costat de la Clota i del Parc de la Vall d'Hebron. Estem molt contents de com ha quedat, però (sempre hi ha un però), des d’abans de inaugurar-lo, tenim problemes pendents.

Jocs d'aigua: el que havia d'esser jocs d'aigua per a nens a la plaça cívica, s’han convertit en fonts ornamentals, que a l'estiu són dutxes improvisades pels petits que gaudeixen força. No obstant això, presenten importants problemes de seguretat pels seus usuaris, les criatures.

La tarima, el terra dels jocs infantils i de la zona de petanca: és d'un material que fa temps s’ha demostrat que no serveix per aquestes utilitats; es trenca amb facilitat, se separa o s'infla, la qual cosa genera inseguretat i perill al passar-hi.. Des de poc després de la seva inauguració que ho estem denunciant però encara no hem aconseguit que s’arregli.

Mobilitat

Autobusos

Aquests últims anys han estat un constant conflicte entre els interessos de TMB (Empresa municipal), els veïns, i alguns cops el propi Ajuntament

Més d’un any vam trigar a fer-los entendre que les parades del V-21 de Rambla del Carmel/Dante, s'havien de tornar a instal•lar, però ho vàrem aconseguir

Continuem reclamant a l’Ajuntament: un millor servei de les línies 45 i 39 que no compleixen les freqüències.

Anar al blog