La Comissió de Salut de la FAVB ha adreçat un escrit a la gerència del Consorci Sanitari de Barcelona alertant sobre els establiments sociosanitaris i demanant més transparència, de la mateixa manera que el 20 de març ja ho va fer en el cas de les residències de gent gran. Podeu consultar aquí l’escrit original penjat a Twitter, i tot seguit us fem un resum de les demandes fetes:
- Nombre de defuncions per tal de poder fer comparatives, mentre no hi hagi tests del Covid-19
- Situació en la que es troben les residències assistides.
- Informació sobre els equips que treballen al Grup Mutuam, entitats dedicades a l’assistència sanitària i social gent gran, malalts crònics i persones en situació de dependència.
- Comandament únic d’assistència amb independència del lloc de residència.
Cal que es faci difusió del nombre total de defuncions, sigui per la causa que sigui. És una dada objectiva i no estimativa com la del coronavirus (per la manca de tests generalitzats). La diferència de morts actuals amb el nombre enterraments que hi ha hagut en els darrers anys (al voltant de 41 diaris a Barcelona –veure aquí-) ens indicarà l’índex de la gravetat d’aquesta crisi. Tenim les dades de Barcelona però cal que les administracions facin públiques les de Catalunya i les estatals perquè segons la FAVB poden no ser coincidents amb les morts estimades de coronavirus.
En aquest altre enllaç podreu llegir el Manifest d’entitats vinculades a la defensa dels drets de la gent gran. Des d’aquest mapa interactiu creat pel Consorci Sanitari de Barcelona podeu consultar cas per cas les residències de gent gran en situació de crisi. Sobre la situació sanitària a Barcelona, és interessant consultar la Bitàcola del Consorci: aquí Podeu trobar més informació i mapes de les AIS aquí. I de AQuaAS: aquí .
Comentaris recents