Entrades

Renovació dels concerts escolars al març

El pròxim mes de març està previst que el Departament d’Educació renovi els concerts educatius als centres privats que es financen amb fons públics. 

Al maig del 2017 ja parlàvem del tema. Podeu veure informació i arguments aquí

Avui hem donat suport a l’aFFaC en la seva campanya #DESCONCERTADES, una campanya que vol formular preguntes i obtenir respostes sobre l’existència d’un doble sistema escolar a Catalunya. L’objectiu final és presentar un pla per a la deconstrucció de la doble xarxa d’escolarització i concentrar tots els recursos públics a l’escola pública.

Coincidim amb la FAVB i l’aFFac, amb què ens trobem davant d’una oportunitat històrica per continuar construint l’educació del futur, que és urgent obrir d’una vegada el debat sobre la inconveniència de la doble xarxa, el principal factor que causa la segregació escolar en el nostre país. Cal un pacte nacional contra la segregació escolar que desterri progressivament la doble xarxa del nostre sistema educatiu, en cap cas s’ha d’apuntalar pressupostàriament amb diners públics la privada-concertada, un sistema que ja s’ha demostrat injust i segregador.

Les famílies cada dia confirmen la seva preferència per la xarxa pública, i l’única cosa que ha de fer el Departament d’Educació és aturar, com a mínim, la concertació de places ocioses, és a dir, aquelles que paguem però no omplim. Això ho podrà fer en la renovació de concerts educatius que està prevista pel mes de març. Segon AFFAC, el curs passat, per exemple, van sobrar 16.346 places privades concertades que, tot i que no es van omplir, es van finançar amb diners públics. Paral·lelament, la demanda de places a la xarxa pública no ha deixat de créixer en els darrers anys, però encara no hi ha places públiques suficients per tots els infants i joves.

Podeu signar el manifest AFFAC en aquest enllaç

 

Comments are closed.