Entrades

Aprovat el projecte de reforma del palauet del Laberint d’Horta

El Palau de l’Marquès d’Alfarràs, d’estil neoàrab i construït al segle XVIII en el Laberint d’Horta, porta 40 anys esperant una reforma. Els veïns d’Horta fa anys que reclamem una actuació urgent a l’Ajuntament, tot i així el conjunt arquitectònic està abandonat.

La pressió veïnal i el mal estat de l’edifici han obligat a la comissió de govern municipal a aprovar el projecte executiu de la restauració de l’palauet en data 22 d’abril d’aquest any. La primera fase valorada pel valor d’un milió d’euros ja es està acabant i ara falta el finançament necessari per realitzar les següents fases.

Aquest procés requerirà una inversió de 4,1 milions d’euros. El projecte es basarà en la consolidació estructural i constructiva de l’edifici. Aquest palau forma part d’un conjunt museístic i pertany a l’Institut de Parcs i Jardins. Des de 1987, any en què, amb l’ajuda de la Unió Europea, es va aconseguir condicionar l’ala dreta de l’edifici, la resta del palauet té humitats i desperfectes severs que poden acabar en ensorrament, ja que les parets es cauen a trossos i no es conserven els vidres i les finestres originals. Algunes parts s’han ensorrat amb el pas el temps i els forts temporals han causat danys importants a tot l’edifici.

Ens congratulem de l’avenç però exigim celeritat en el projecte.

Comments are closed.