Entrades

Igualtat

A la vocalia d’Igualtat tenim les següents línies de treball: Feminisme, Persones Discapacitades i Gent gran. Podeu consultar totes les entrades que hi estan relacionades clicant a l’etiqueta corresponent del blog.

Feminisme

Moltes són les reivindicacions pendents en aquest camp que es podrien resumir en dues: igualtat i justícia social per a les dones de Barcelona. Necessitem unes polítiques públiques que afavoreixin l’accés a un treball digne: amb igualtat de salaris amb els homes, sense precarietat, que donin opcions a les joves per construir les seves vides. Ens cal una veritable política per combatre totes les violències. Constatem una injusta realitat: la creixent feminització de la pobresa de moltes dones. A la nostra associació entenem que les desigualtats que afecten les dones cal treballar-les amb transversalitat amb altres àrees (sanitat, treball, educació, gent gran…).

Concretament, des de l’AVV participem en els diferents actes que es fan el 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Una altra data clau és el 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista: participem a l’acte que se celebra a la Biblioteca Can Mariner i a la manifestació a la plaça Sant Jaume. Participem en el Consell de Dones d’Horta–Guinardó, constituït per totes aquelles associacions i grups de dones que realitzen les seves activitats en els diferents barris del districte de forma voluntària. La seva constitució data de l’any 1990. Ens reunim periòdicament a la seu del districte d’Horta-Guinardó.  Treballem conjuntament  els temes de ciutats amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) qui també està en contacte amb el Fòrum veïnal de dones.

 

Persones amb discapacitat

Aquestes persones pateixen grans desigualtats, cal que ens impliquem per tal d’aconseguir la normalització i plena integració del col·lectiu de persones amb discapacitat i/o trastorn mental i garantir el ple exercici dels seus drets i la seva qualitat de vida i benestar a través del treball. A l’igual que amb d’altres col·lectius entenem que les desigualtats que els afecten cal treballar-les amb transversalitat amb altres àrees (sanitat, mobilitat, urbanisme, educació…).

Des de l’associació s’organitzen diferents activitats de lleure per a persones amb diversos tipus de discapacitats. Aquesta feina és possible gràcies als pares i a un equip de monitors que es reuneixen els dimecres i diumenges de 19 a 20,30 al carrer d’Horta 71, seu de La Llavor d’Horta” nom de l’entitat que gestiona la vocalia. L’any 2014 va rebre el XXVIII premi d’Horta Guinardó per la tasca de millora de la qualitat de vida d’aquest col.lectiu. També participem en el Consell Sectorial de Persones amb Discapacitats del Districte d’Horta-Guinardó, i als actes d’hoquei adaptat per PMR de la Festa Major d’Horta. Finalment, el dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, col·laborem amb el districte en la seva celebració.

 

Gent Gran

 A la nostra associació entenem que les desigualtats que afecten la gent gran cal treballar-les amb transversalitat amb altres àrees (salut, mobilitat, educació..) Moltes són també les reivindicacions pendents. Cal continuar la lluita per revertir el deteriorament creixent en la qualitat de l’atenció que està rebent la gran majoria de les persones grans que viuen en les residències del barri, que són gestionades de manera molt deficient per empreses privades.  També cal incidir en el seguiment de l’atenció que rep la gent gran en tots els àmbits d’actuació pública com són els centres de dia, pisos amb serveis, Serveis d’Atenció Domiciliària… Veïns, veïnes i familiars de tota la ciutat, demanem a l’administració pública que posi tots els mitjans necessaris per establir el grau de dignitat que necessita la nostra gent gran.

Manifestem la nostra adhesió al col·lectiu dels Iaioflautes perquè estan a tot arreu en favor de les reivindicacions veïnals i socials des de que van iniciar-les fa ja més 5 anys.

Treballem conjuntament  els temes de ciutat amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) qui també està en contacte amb la Plataforma SOS Gent Grant Barcelona Viure amb dignitat.

Vine i col·labora!