Entrades

Urbanisme

A la vocalia d’Urbanisme fem el seguiment de les actuacions de l’administració, reivindiquem sobre necessitats contrastades i ajudem a trobar solucions en problemes entre particulars. Els àmbits principals amb els que treballem són aquests i podeu consultar totes les entrades que hi estan relacionades clicant a l’etiqueta corresponent del blog:

Espai públic: normativa de terrasses, manteniment de l’espai públic, enviem al Districte el llistat de deficiències amb el que veiem i les aportacions i queixes dels veïns.

Habitatge: És potser el problema més greu que tenim a Barcelona i el nostre barri és també una de les zones més afectades per la manca d’habitatge públic i de lloguers assequibles.

Turisme: Cal estar atents a la massificació turística. Es comencen a veure símptomes, tot i que encara la convivència general no s’ha degradat.

Patrimoni: a Horta tenim un gran patrimoni, i no només urbanístic. Aquest àmbit està relacionat també amb la vocalia de Cultura.

Apuntem alguns dels temes d’actualitat:

Font Baliarda: hem visitat el carrer amb personal del districte per diferents deficiències. S’han  solucionat alguns dels problemes però seguirem reclamant els que queden pendents.

Plaça Botticelli: hem lluitat i hem aconseguit que no es cedís l’espai a una empresa privada. Ja han començat les obres per a una renovació integral de tota la plaça. Demanem la instal·lació d’un parc infantil al parc de les Rieres d’Horta, al lloc on ara es troben les pistes de bitlles, ja que aquestes s’ubicaran a la plaça Botticelli.

Font Ornamental del Parc de les Rieres d’Horta: en el primer projecte aquesta instal·lació havia de ser un joc infantil d’aigua, però finalment es va substituir per fonts ornamentals. Ara serveix perquè els nens es remullin. No és un espai segur i per això hem reclamat tornar al projecte inicial. En aquests moments ja hi ha pressupost per fer els canvis.

Edifici Bloc 17 de la Pl. Eivissa: l’edifici va ser cedit pels propietaris a la Diputació de Barcelona i aquesta va donar l’administració a la Caixa Catalunya. Ara està en mans del BBVA. Reclamem que aquesta entitat el cedeixi a l’Ajuntament, per a ús i gaudi de tots els hortencs i les hortenques.

Superilles: treballem amb l’Ajuntament i lluitem perquè sigui un barri per als veïns i veïnes d’Horta, i per això cal que l’espai públic sigui un espai de convivència. En aquest sentit, també participem activament en el projecte de modificació de l’Ordenança d’Ocupació de l’Espai Públic.

Treballem conjuntament  els temes de ciutats amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) qui també està en contacte amb el Fòrum veïnal d’urbanisme de Barcelona

Vine i col·labora!