Entrades

Ni una més. Ni una menys

Encara no fa un mes que vam organitzar un acte a Horta per reclamar més atenció aquest malson. Ho explicàvem en aquest blog. Encara no ha acabat l’any i continuem sumant víctimes, la darrera la dona de Zamora, mestra a Huelva, que ha aixecat arreu i ben fort les veus de les dones:

Si esta vez no era por las horas, porque eran las 4 de la tarde. 

Si esta vez no era la falda corta, porque iba en chándal.

Si esta vez no estaba de fiesta ni de borrachera, porque estaba haciendo deporte.

Si esta vez no ha sido por ninguna de las supuestas “cuestiones” que confunden a los hombres,  ¿por qué ha sido?

No nos mata la hora, no nos mata la ropa, no nos mata la fiesta. Nos mata el machismo.

Les estadístiques són terribles: 45 dones mortes el 2018, i encara no ha acabat; 975 dones mortes comptabilitzades des de que hi ha estadístiques, l’any 2003. I 27 nens i nenes des de 2013, any en què es van començar a comptabilitzar els fills i filles. Les dades són esgarrifoses. Consulteu aquí les 9 pàgines amb dades de Catalunya i aquí les d’Espanya. També aquest interessant article ple de referències d’experts sobre el tema.

Acabem l’any doncs, recordant aquelles dones que han perdut la vida, en masses ocasions també amb els seus fills i filles i reivindiquem més recursos i suport per a totes les dones que malviuen atrapades en un malson que també pateix tot el seu entorn familiar i d’amics. Com podeu veure en les fotografies, el 25 de novembre ens vam aplegar a Horta entorn a l’estàtua de la Ventafocs per reclamar amb flors, música i paraules la fi d’aquest malson, amb l’esperança en un futur no gaire llunyà on les dones puguem créixer i viure segures i lliures. 

Comments are closed.