Entrades

Qui som?

La base i força d’una Associació són els seus socis i els veïns i veïnes. Treballem des de fa més de 40 anys gràcies al coratge, força i perseverança de voluntaris, del suport dels socis, i de l’ajuda dels veïns i veïnes en les nostres reivindicacions veïnals i ciutadanes. Tot plegat per aconseguir el que pas a pas ens anem proposant.

Una mica d’història

 A començaments dels 70, un grup de veïns i veïnes que es reunia clandestinament a l’escola Graziel·la i Arrel, va tenir la idea de fundar l’Associació de Veïns i Veïnes del barri d’Horta. Aquests veïns i veïnes, sensibles als problemes del barri, es van agrupar per reivindicar una millor qualitat de vida.

L’Associació de Veïns i Veïnes d’Horta va néixer com a tal l’any 1973 amb la voluntat de reivindicar i millorar la qualitat de vida al barri. Des d’aleshores hem aconseguit grans reptes i avenços, la qual cosa ens ha fet evolucionar no tan sols com a barri, sinó també com a entitat del districte d’Horta-Guinardó dins la societat i la història barcelonina.

Reivindicacions i reeiximents

Les primeres manifestacions de l’Associació van ser actes solidaris amb les víctimes de la repressió franquista; la reivindicació de l’equipament de la zona esportiva a Martí Codolar; la cessió al barri del llegat Matas i Ramis; la lluita contra el Plan Comarcal, un atemptat contra la unitat i la història del nostre barri; la demanda de la concessió dels solars dels parcs de l’Amistat i de la Unitat junt amb l’arranjament de la plaça d’Eivissa; el 1979 s’assoleix la posada en funcionament de l’escola pública Mare Nostrum.

Entre els anys 1980-1990 s’aconsegueix la prolongació del 45, del 71 i NH i el nou recorregut del 73; el perllongament de la línia V enllaçant amb la línia III a l’alçada de la Residència de la Vall d’Hebron; es fa un seguiment del pla urbanístic del barri i pel que fa a equipaments es reivindica un institut d’educació secundària públic, una biblioteca, un ambulatori, un casal per gent gran i per a joves; quant a l’urbanisme es demanden les zones de vianants, parcs i zones verdes i una racionalització de la xarxa viària, així com la semaforització als carrers Lisboa i Tajo amb Baixada de la Plana.

Són moltes les activitats i serveis que ha prestat l’Associació com ara: cursos d’alfabetització i català per adults, relaxació, automassatge, sardanes, muntatge de centres nadalencs; hem col·laborat amb l’INEM en els seus cursos de formació; assessorament urbanístic i orientació als veïns en l’àmbit de l’Administració; suport en la qüestió de la LAU; gestió de l’objecció fiscal contra l’abús a les taxes de l’aigua.

També alguns reptes s’han aconseguit com ara: col·laborar en augmentar la cohesió social amb més participació ciutadana; aconseguir tenir una xarxa d’equipaments completa; millorar el transport públic, la circulació viària de vehicles i de vianants; mantenir i optimitzar les prestacions sanitàries; contribuir a la bona convivència i al civisme dels veïns; acabar amb el projecte del túnel d’Horta.

Mirant endavant

Seguim demanant més participació a l’Ajuntament i lluitant com el primer dia, per una millor qualitat de vida del nostre barri, sempre tenint present la memòria d’aquells que ens han deixat pel camí.

Col·laborem amb entitats del barri i de la ciutat: som membres de la Coordinadora d’Entitats d’Horta, i de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB); col·laborem amb el Districte d’Horta-Guinardó.

Penseu que sense vosaltres el projecte AVVH no podria seguir endavant i per això esperem seguir comptant amb tu, veí i veïna, soci o sòcia, per continuar fent d’Horta, el BARRI QUE VOLEM.