Entrades

No tinc por

Després del terrible atemptat terrorista de les Rambles a la nostra ciutat el passat dijous 17 d’agost, mica a mica els ciutadans i ciutadanes anem recuperant l’alè i poc a poc la vida quotidiana torna a imposar-se.

Tothom ha elogiat la resposta ciutadana que al crit de ‘No tinc por”, lema col·lectiu que no implica que individualment no tinguem por, ha sabut fer front al dol de diverses formes, amb actes de reconeixement i memorials, buscant la manera, perquè ha estat un cop molt dur el que hem rebut. Malgrat tot, la ciutadania, està fent una gran demostració de força i d’unitat i una recuperació dels carrers, que és el que els terroristes volien impedir.

Així, encara moltíssims els ciutadans que s’estan acostant a la l’Ajuntament a signar en el llibre de condolences. En aquest enllaç us hi podeu adherir virtualment.

Avui mateix s’ha celebrat a les 18:00 hores, al Museu Marítim de Barcelona un acte obert a diferents sensibilitats religioses, laics i ateus en memòria de les 15 víctimes de l’atemptat que va patir Barcelona i Cambrils dijous passat. L’acte, iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, busca donar un espai plural de record a totes les víctimes, de països, creences i tradicions molt diverses.

La FAVB per la seva banda ha emès aquest comunicat:

Després de la tragèdia, cal reaccionar. I pensem que la manifestació del dissabte que ve, convocada per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, és una bona iniciativa per mostrar el dolor, la solidaritat amb les víctimes i la reafirmació d’una societat que es vol pacífica i convivencial. Per això, us animem sortir al carrer i a estimular la participació del vostre veïnat. La FAVB s’ha adherit a la convocatòria.

També us informem que amb altres entitats socials hem iniciat un procés de reflexió sobre el que ha passat, les seves causes i les vies per evitar que fets com aquest es repeteixin. Pensem que la tragèdia és un producte de dinàmiques perverses, d’intoleràncies, injustícies, guerres de llarga durada i que, per tant, s’ha d’intervenir en moltes direccions. Ho expliquem sintèticament en el vídeo que hem elaborat i també en el manifest que properament presentarem amb un conjunt d’entitats de la ciutat.

Comments are closed.