Entrades

Per uns pressupostos socials

Us animem a participar en la convocatòria unitària que es fa en favor de les
nostres reivindicacions per pressionar el Govern i grups parlamentaris
durant el debat de pressupostos.
Catalunya pateix una situació d’emergència social amb xifres alarmants d’atur, precarietat laboral, pobresa i risc d’exclusió social i d’increment de les desigualtats. La crisi ha augmentat també altres bretxes ja existents a la nostra societat: la de gènere, però també la generacional amb joves i més grans de 50 anys a l’atur i sense expectatives.

Per això és necessari un pressupost que suposi un veritable canvi de rumb, que trenqui amb el passat i que doni per tancades les polítiques d’austeritat. Un pressupost adequat per abordar l’emergència social, consolidar l’economia i crear ocupació de qualitat.
Aquí us deixo un resum del que aquí i ara es pot fer:

Cal recuperar els ingressos fiscals per fer polítiques socials.  A Catalunya hi ha un problema de finançament, però també de fiscalitat.

Cal incrementar els ingressos fiscals per fer polítiques socials amb recursos suficients per atendre la
situació d’emergència social:

  • per implementar la Renda Garantida de Ciutadania.
  • per començar a revertir les retallades en salut, educació, protecció
    social i habitatges
    per a recuperar drets i serveis.
  • per concretar polítiques per a una ocupació de qualitat: suport a la indústria i recuperació per a l’ocupació pública.

I perquè es pot fer ara el dissabte 19 de novembre de 2016 a les 17:30h sortirem de plaça Urquinaona en manifestació fins a plaça Sant Jaume per exigir el compromís de les nostres institucions.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>