Entrades

Exposició L’arquitecte del Mercat d’Horta

Us convidem a la presentació de l’exposició del mercat d’Horta del 14 de novembre al 3 de desembre. En aquest enllaç podeu consultar la seva història. Tal i com podreu llegir, poques persones ho saben, però el primer mercat d’Horta es feia en el carrer Major d’Horta (avui carrer Horta), eren parades que es muntaven i desmuntaven el mateix dia de mercat, concretament es trobava on hi havia l’antiga font prop de l’escorxador del carrer Horta (mitjans del segle XIX), on també hi havia l’antic campanar, es a dir, on ara es troba la Caixa d’Estalvis que va substituir l’escorxador.

La seva inauguració  es produí el 25 de gener de 1951 i hi van assistir moltes autoritats. A la fi de celebrar l’avinentesa, el Governador Civil va organitzar un repartiment de lots als pobres de la barriada, consistent en una bossa de queviures, donatiu que van sufragar els venedors del mercat que s’inaugurava.

El 17 de novembre a les 18.30, hi haurà una conferència d’arquitectes per valorar l’edifici i la figura professional i humana de Ramon Térmens.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>