Entrades

Policia de Barri al districte d’Horta Guinardó

El passat mes de novembre, 30 agents van rebre el diploma que els acredita com a Policia de Barri del districte d’Horta-Guinardó després de rebre formació especialitzada de la mà d’un equip de formació multidisciplinari que els dota d’eines per poder treballar en diferents situacions com són la detecció i intervenció en conflictes de convivència; l’anticipació al conflicte; la comunicació; l’acció comunitària; els serveis públics de ciutat i de districte; i coneixements temàtics com la diversitat religiosa o la perspectiva de gènere. Les característiques del desplegament són:

  • Cada barri tindrà un/a agent referent per al veïnat. Tindrà proximitat i contacte permanent amb el veïnatge
  • El seu objectiu principal és conèixer les entitats, els equipaments i el veïnat de cada barri per anticipar els problemes detectant-los de manera precoç.
  • Posaran una atenció especial als conflictes de convivència i seguretat.
  • Treballlaran de manera coordinada amb la resta de serveis de l’Ajuntament per resoldre les necessitats dels veïns i veïnes.

Segons informa l’Ajuntament de Barcelona, aquesta feina requereix tenir un coneixement precís del barri, la seva diversitat, equipaments, entitats i detectar problemàtiques per tenir un diagnòstic continuat d’aquest territori. També dissenyar intervencions orientades a la seva resolució amb una perspectiva transversal i comptant amb altres serveis i amb la ciutadania. I segons el cas, cogestionar o derivar-los a altres serveis i/o administracions.

El primer Equip de la Policia de Barri de la ciutat es va posar en marxa el mes de maig i es preveu que al llarg del 2019 finalitzi el desplegament a la resta de la ciutat. Els districtes que ja tenen desplegats els Equips de Policia de Barri han valorat positivament ’augment de la capacitat de gestió de conflictes, de resultats i de contactes i la millora de la transversalitat i la coordinació entre la Guàrdia Urbana i la resta de serveis municipals. 

Properament, un comandament de la de la Unitat vindrà a la nostra associació per presentar-nos l’agent referent d’Horta. Us continuarem informant al respecte.

Comments are closed.