Entrades

En defensa de la Renda Garantida de Ciutadania

Ara fa gairebé un any que comentàvem la naturalesa del projecte de RGC en aquest bloc.  Avui és notícia per la seva aplicació.

La noticia diu que segons dades facilitades per  la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, més del 70% de les noves sol·licituds presentades des del passat 15 de setembre per cobrar la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), han estat rebutjades o no s’han admès a tràmit (44.000 sol·licituds de les 61.000 presentades).

PARTICIPEM EN L’AGENDA DE MOBILITZACIONS EN DEFENSA DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

En aquest enllaç podreu consultar les dades concretes sobre el tema i la polèmica que ha aixecat la seva aplicació, ja que es tracta d’un tràmit que es va aprovar  amb la pretensió de pal·liar els greus percentatges de pobresa severa que hi ha a Catalunya i que, com llegireu, ha causat molta indignació en la Comissió Promotora de la Renda que s’ha reunit aquest dimecres per debatre “la gravetat de la situació” i coordinar accions de protesta, amb el suport de 50 entitats socials, alcaldes i alguns partits polítics.

Si voleu aprofundir en el coneixement de la RGC i en com s’està aplicant aquesta llei en la nostra i altres comunitats autònomes, podeu consultar la taula comparativa que trobareu en aquest article. “Totes les comunitats incloses en el quadre articulen les seves rendes mínimes com un dret subjectiu, no dependent de disponibilitat pressupostària, evitant així la discrecionalitat política sobre aquest tema. Totes atorguen també una durada indefinida (encara que subjecta a renovacions periòdiques), al cobrament de la prestació mentre es mantingui la insuficiència d’ingressos. És ressenyable, així mateix, que moltes d’elles aprovin el silenci administratiu ‘positiu’ per a les sol·licituds (en cas de no resposta de l’Administració en el termini legal fixat, s’entén concedida la prestació).”

Us deixem finalment un vídeo il·lustratiu sobre el tema que es va elaborar per la recollida de signatures i que va reclamar la seva aprovació. 

 

 

 

Comments are closed.