Entrades

Manifestacions de l’u de maig

Ahir, amb motiu de l’1 de maig,  milers de ciutadans ens van sumar al matí a les mobilitzacions populars que els sindicats majoritaris, diversos partits polítics (excepte C’s i PP),  Marea Pensionista i altres col·lectius havien convocat en la diada del treball. A la tarda, grups sobiranistes en van convocar una altra manifestació amb consignes similars.

La pancarta que obria la manifestació de Barcelona: ‘Igualtat + ocupació + salaris + pensions. Ara ens toca a nosaltres‘ va ser canviada en l’últim moment, i es va anteposar una pancarta improvisada que feia referència a la sentència de la Manada: ‘No és abús. És violació. #NoEsNo ‘ Així doncs, l’eix central de les reivindicacions va ser el clam feminista, la lluita per les pensions, en contra de la precarietat laboral i per la igualtat de drets.

El proper 5 de maig es realitzarà la V Assemblea de la Marea Pensionista al Pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona, mentre a la resta de ciutats de l’estat, la Coordinadora Estatal per la defensa del Sistema Públic de Pensions convoca en aquesta data diferents manifestacions. L’acord PP i PNV no es considera suficient per donar solucions als greus problemes que tenen plantejats els pensionistes.

Un portaveu de la Marea Pensionista ha denunciat que el “Pdecat, Ciutadans i el PP estan en contra del sistema públic de pensions” negant-se a donar suport a una declaració del consistori municipal de rebuig del reglament que la Unió Europea pretén aprovar en els propers mesos, consulteu aquest enllaç per a més informació.

Us deixem amb el vídeo de l’actuació que va donar per acabada la concentració:

 

Comments are closed.