Entrades

Denúncia a 9 professors de l’INS El Palau

——Educar en el pensament crític——

Aquest dies les notícies van plenes del cas de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. Les informacions apunten a que després de les càrregues policials de l’1 d’octubre els alumnes van debatre i comentar a classe el tema i alguns alumnes es van sentir pressionats i els seus pares han portat el cas directament a la fiscalia, sense posar-se en contacte amb el centre ni amb el departament d’Ensenyament per aclarir-ne els fets. Es dóna el cas que en aquest institut estan matriculats fills de guàrdia civils ja que la seva caserna està propera al centre. Podeu llegir un relat de l’inici dels fets en aquest article

El dia 30 d’abril el centre va aparèixer amb pintades a la seva façana acusant a professors del centre amb noms i cognoms. El president del Consell Escolar de Catalunya ha emès un comunicat al respecte. En aquest altre article podeu llegir declaracions d’un professor del centre. En aquest article d’ahir mateix podreu llegir les darreres noticies sobre el tema en les que està implicat el departament d’Ensenyament. 

Es de lamentar la instrumentalització política i mediàtica del conflicte que perjudica tothom: professorat, famílies i alumnes. I que no deixen a més en bon lloc a certs polítics per les seves declaracions. Compartim les declaracions del Síndic del Greuges en el sentit que “… el Departament d’Ensenyament té ‘regulat’ un procediment perquè es puguin investigar possibles queixes o denúncies de l’alumnat i les famílies i considera que tramitar aquest cas per la via penal és una mesura ‘desorbitant i inadequada’.

L’escola i les famílies han d’educar en el respecte als valors de pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra, en uns anys molt durs per les retallades patides en els pressupostos d’educació i, darrerament, per l’increment de la tensió política. Això no ens ha d’impedir seguir treballant amb respecte a la pluralitat ideològica i en la llibertat per expressar-la. Sense pors. El camí d’estendre la sospita sobre el nostre sistema educatiu i els seus treballadors i treballadores no és un camí ni ètic ni adequat.

 

Comments are closed.