Entrades

Lledoner d’Horta al Catàleg d’arbres d’interès local

 

S’han protegit 12 exemplars individuals situats als districtes de Sarrià – Sant Gervasi, les Corts, Gràcia i Horta-Guinardó. També s’han incorporat dos conjunts d’arbrat, un de 19 exemplars al districte de les Corts i un altre de nou peus al districte de Ciutat Vella. L’exemplar d’Horta és unexemplar de lledoner (‘Celtis australis’) al carrer de Salses, 24-30.

El jardí on s’ubica el lledoner formava part d’un de més gran, inicialment ocupant l’interior d’illa entre els carrers Salses, Lloret de Mar i Campoamor. Actualment el jardí té ús pels veïns del bloc d’habitatges amb la presència de diversos arbres, així com uns fanals característics d’imitació modernista. L’interès del present exemplar rau en el seu gran perímetre i la seva gran capçada que el fan ser un dels exemplars més grans de Barcelona. El lledoner, malgrat estar en un jardí privat, és visible parcialment des del carrer, podent-se observar la seva capçada ben equilibrada.

El Catàleg d’arbres d’interès local conté els exemplars d’arbres, palmeres i arbustos més valuosos que hi ha als carrers i jardins particulars de Barcelona. La inclusió en aquest catàleg n’assegura la conservació i les condicions de desenvolupament. Això blinda els arbres de ser eliminats. BEls elements que es valoren a l’hora d’incloure un arbre al catàleg són, sobretot, la seva raresa, les qualitats estètiques, el valor històric, l’edat i la mida. arcelona té un arbre per habitant. 

Pots consultar la relació d’arbres aquí amb diversos filtres.

 

 

Comments are closed.