Entrades

Violència masclista durant el confinament

A la web de l’ajuntament de Barcelona llegim aquesta nota de premsa i la reproduïm aquí pel seu interès i per tal que en feu difusió.

Els serveis municipals d’atenció a la violència masclista es consideren essencials i segueixen en marxa a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), que funciona de manera presencial i telemàtica, i amb un reforç del CUESB.

En el context de confinament pel decret d’estat d’alarma, es garanteixen les places d’allotjament d’urgència per a dones que han patit violència masclista. Un acord amb un operador de pisos turístics permetrà dedicar si és necessari apartaments a aquests allotjaments.

L’Ajuntament de Barcelona ha atès una mitjana de 537 dones des del servei especialitzat de violència masclista les tres primeres setmanes des de la declaració de l’estat d’alarma.

El consistori habilita un servei telefònic perquè les dones puguin resoldre qüestions jurídiques específiques vinculades a temes laborals, guarda de menors, sistema judicial i violència masclista. (Vegeu dades a la imatge del cartell).

L’Ajuntament adapta el programa ‘BCN Cuida’ amb accions específiques d’assessorament i suport per a treballadores de la llar i de les cures.

MATERIAL COMUNICATIU DESCARREGABLE:

Guia Barcelona Antimasclista des de casa: Si vius una situació de violència masclista…
Guia Barcelona Antimasclista des de casa: Veí, veïna, si penses que alguna dona del teu entorn pot estar patint violència masclista…
Guia Barcelona Antimasclista des de casa: Tinc un comerç, com puc ajudar dones que pateixen violència masclista?
L’espai d’informació i orientació Barcelona Cuida atén consultes de treballadores de la llar i de les cures i de families cuidadores

Comments are closed.