Entrades

Consell Escolar Municipal (CEM)

Avui hem assistit com AVV al Consell Escolar Municipal (CEM) del districte d’Horta-Guinardó, en el qual s’ha confirmat la renovació de part dels seus membres. Dels temes tractats en destaco els següents.

S’ha presentat l’avantprojecte de Reglament Regim Intern del CEM. La normativa actual data de 1989 i està, per tant, molt desfasada en gran part dels seus apartats, per la qual cosa, el consistori ha decidit aprofitar l’ocasió per reformar-la i adequar-la al S. XXI, incidint especialment en els aspectes que afavoreixin més la participació de la comunitat educativa als Consells Escolars dels centres, ja que actualment està sota mínims i es calcula entorn d’un 2%.

El segon gran tema tractat ha estat la decisió de recollir les bones pràctiques de les escoles del districte per tal de posar-les en comú i facilitar els intercanvis i la innovació.

Finalment, s’ha confirmat una informació molt rellevant per al nostre barri. El Consorci d’Educació de Barcelona ha aprovat la construcció d’un nou institut de secundària a Horta. Serà un institut-escola i s’ubicarà en l’espai proper a l’escola Pau Casals d’Horta. La previsió és que estigui en funcionament el setembre de 2020 en unes instal·lacions ja definitives, no en barracons. Recordem les lluites veïnals reclamant un institut a Horta.

Us deixo l’enllaç a la web Servei Educatiu del districte on trobareu, entre d’altres moltes informacions les relatives a les dades dels centres educatius del districte.

Comments are closed.