Entrades

Crit contra els desnonaments

Llegim a la web de l’Associació de Veïnes del Guinardó, un post molt interessant amb informació  contra els desnonaments a Catalunya i a l’Estat, que pel seu interès, ens permetem reproduir aquí íntegrament.

El moviment per l’habitatge a Catalunya ha posat en marxa la campanya #CapMésDesnonament. La roda de premsa del 4 de novembre va manifestar la urgència de suspendre immediatament tots els desnonaments que es venen produint des de finals d’estiu, contràriament al que el Govern de la Generalitat i el Govern de l’Estat han publicitat aquests dies.

Simultàniament, a Madrid, sindicats i organitzacions d’àmbit estatal pel dret a l’habitatge han exigit al Ministre Ábalos la suspensió dels desnonaments durant la pandèmia i s’ha fet públic un manifest signat pels convocants que interpel·la directament al Ministeri de Foment, al President Pedro Sánchez i al Vicepresident Pablo Iglesias.

  • Que el Govern de l’Estat aturi immediatament tots els desnonaments, com a mínim, fins la fi de la crisi sanitària.
  • Que el Govern de l’Estat suspengui urgentment el pagament dels lloguers i les hipoteques
  • Que la Generalitat apliqui les lleis 24/2015 i 17/2019, així com la llei de regulació dels lloguers, per evitar l’especulació amb l’habitatge i protegir les famílies
  • Que la Generalitat sancioni als propietaris que no apliquin les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya.

Enmig de la pitjor pandèmia dels últims 100 anys, milers de famílies a tot l’Estat estan essent víctimes d’una brutal onada de desnonaments. Mentre la ciutadania intenta ser responsable per evitar la propagació del virus i es veu obligada a tancar els seus negocis o es veu acomiadada de la seva feina, els jutjats es dediquen a vulnerar els drets humans de forma sistemàtica, afavorint un cop més els interessos de rendistes i especuladors. L’Estat no pot seguir permetent que l’economia rendista parasiti els ingressos de les famílies treballadores que s’han vist acomiadades de la feina o han hagut de tancar els seus negocis per la covid-19.

El Sindicat de Llogaters ha publicat: En defensa d’un lloguer just

La PAH ha publicat: Crònica de l’assemblea de benvinguda del 2 de Novembre de 2020

La Xarxa d’habitatge Horta-Guinardó que es reuneix els dimarts, 18:30 h al Casal de Joves Girapells i te una pàgina a facebook: Xarxa d’habitatge H-G

Comments are closed.