Entrades

Estratègia de prevenció del suïcidi

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un telèfon de prevenció del suïcidi i un nou punt d’atenció per oferir suport a l’entorn més proper de les persones amb idees o conductes suïcides, o també a les que han patit la mort d’algun ésser estimat per aquest motiu.

El telèfon de prevenció del suïcidi, és una línia gratuïta per atendre trucades en què es presentin, específicament, ideacions o conductes suïcides. El telèfon també atén trucades de familiars o entorn social de persones que expressin aquestes idees o comportaments. 

El número de telèfon és el 900 925 555 està obert les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i l’atén voluntariat seleccionat, format i capacitat específicament per donar resposta a aquest tipus de trucades. Personal expert coordina i supervisa la tasca de les persones voluntàries. 

El protocol d’atenció consisteix a atendre la trucada, avaluar el risc i fer un acompanyament emocional sense jutjar ni mirar de convèncer, mostrant interès per les necessitats i el patiment de la persona que truca. En els casos de risc alt i suïcidi en curs, el protocol estableix els passos per contactar i activar els serveis d’emergència corresponents. S’intenta, també, vincular la persona que truca a la xarxa de serveis i recursos disponibles a la ciutat en l’àmbit de la salut, salut mental o altres recursos socials.

Per a més informació consulteu aquesta pàgina web i no deixeu de mirar el vídeo:

 

Comments are closed.