Entrades

Informació del CAP d’Horta

L’AVV d’Horta participa al Consell de Salut del Districte, a la Comissió de Salut de la FAVB i a la Xarxa de Dones per la Salut. També ens reunim periòdicament amb la direcció del CAP i us podem oferir les informacions següents:

 • Actualment fan unes 8 visites presencials al CAP per metge i dia. La resta d’activitat és no
  presencial. Temps d’espera per visita: aprox. una setmana, primer fan un triatge de les peticions de
  visites internet per decidir el tipus de visita i comunicar-ho.
 • Renovació de receptes de medicació: es generen llistats diaris amb previsions de caducitats i es programen als metges per a la renovació de la recepta. Ens recorden la responsabilitat de les persones d’estar atentes a les caducitats de les receptes per evitar peticions urgents per aquest motiu.
 • Pediatria: actualment es visita al CAP d’Horta tota la població pediàtrica (0-14 anys) de la població assignada als CAPs: Horta, Carmel i Sant Rafael (ABS: 7C, 7F, 7D, 7E).
 • Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR): Tota la població del mateix territori ara es visita al ASSIR del CAP Sant Rafael (ICS). Allí fan IVE (interrupció voluntària d’embaràs) medicamentoses, les quirúrgiques a la Vall d’Hebrón. L’Assir de Sant Rafael no fa ecografies, s’envien a fer a Pare Claret (ICS).
 • La Rehabilitació ambulatòria es fa a la tercera planta del CAP Horta. La Rehabilitació Domiciliària la gestiona l’Hospital de Sant Rafael (Germanes Hospitàries).
 • Les proves de Radiologia simple s’envien a fer al centre de Pare Claret (ICS) i la resta de proves d’Imatge actualment es fan a l’Hospital de la Vall d’Hebron.
 • Les analítiques es continuen fent al CAP.

Altres informacions:

 • Han millorat el funcionament de la centraleta telefònica del CAP. Han independizat el
  funcionament en 3 centraletes: una per planta, amb una linia indepenent per a cada planta. Informaran dels telèfons al blog del CAP indicant els serveis de cada planta. També estan potenciant les connexions d’internet per poder fer trucades via ordinador.
 • Vacunació COVID: vacunen a totes les persones que tenen assignades als CAP i els seus
  cuidadadors familiars i informals (màxim 2 cuidadors per persona). Varen començat vacunant les persones que són grans depenents a: residències, centres de dia i domicilis. Ja han vacunat totes les persones de centres de dia i residències (les 8 que es porten des del CAP Horta). També la setmana passada, han començat a vacunar al centre, els majors de 80 anys a la consulta 1 de la primera planta (-vacuna de Pfizer-); fan per ordre alfabètic (si hi ha parelles, es vacunen alhora i els cuidadors si n’hi ha).
 • Modul Annex al CAP: Té 40 mts2 amb una capacitat inicial de 2 consultes; preveuen poder fer-ne 4. Ajudarà a treure activitats COVID del CAP i anar recuparant l’activitat presencial.
 • Equip de professionals: Actualement han aconseguit tenir professionals per poder cobrir totes les baixes i reduccions de jornada tant de medicina com d’infermeria. Ténen 8 personal mèdic nous treballant: 7 per cobertures i 1 de reforç. En total des d’abans de la pandèmia han augmentat: 1 metgessa, 2 infermeres per a l’atenció a les 8 residències i 2 administratives.

Més informació al Blog del CAP Horta:

https://atencioprimariaicsbcn.wordpress.com/caphorta/

 

Comments are closed.