Entrades

Informe: La salut de les dones a Horta

——Clica l’enllaç per obrir la presentació ——

Com ja heu pogut llegir en aquest blog, amb motiu del dia internacional d’acció per a la salut de les dones, que es va celebrar el 28 de maig, la nostra AVV va organitzar una conferència-debat  per debatre la situació en la que es troben les dones davant la salut i la malaltia. Clicant a la imatge podreu accedir  al document de presentació de Francesca Zapater, metgessa i membre  del Fòrum Català d’Atenció Primària (FOCAP), i clicant en aquest altre enllaç a la introducció de l’acte “Per què el 28 de maig? de  M. Carme Catalán,  infermera i sociòloga i membre de l’AVVHorta.

Per últim, Teresa Martínez, metgessa i membre de l’AVVHorta i la FAVB, va presentar un recull de dades específiques sobre la salut de les dones que viuen al barri d’Horta. El podeu consultar en aquest enllaç:

Informe: La salut de les dones a Horta

Un informe gràfic que posa de relleu importants diferències pel que fa a la salut de les dones d’Horta respecte de la dels homes i amb els territoris propers. Els aspectes considerats han estat: la distribució de la població, les condicions econòmiques, la salut sexual i reproductiva, el consum de drogues, les malalties de declaració obligatòria, la mortalitat, la utilització dels serveis de salut mental, el consum de fàrmacs, el nombre de persones en llistes d’espera i la institucionalització en residències.

Seria desitjable que experts en salut pública facilitessin la seva interpretació (a través dels consells de participació ciutadana) sobre les diferències trobades a partir de dades extretes de fonts oficials de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (Ajuntament de Barcelona) i de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya (Despartament de Salut de la Generalitat de Catalunya). Cal saber si les diferències que apareixen són significatives o no, per tal d’orientar les polítiques públiques necessàries per disminuir-les.

Comments are closed.