Entrades

Serveis funeraris gratuïts i bonificats a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un decret que fixa les condicions per poder accedir als serveis funeraris gratuïts o bonificats, després d’acordar la regulació d’accés amb les empreses funeràries que operen a la ciutat, Mémora i Àltima, que ja prestaven aquests serveis. Aquesta mesura permetrà eixamplar el número de persones que podrà accedir a aquesta tipologia de serveis ja que fixa les condicions per garantir l’accés universal a les persones amb pocs recursos que no poden assumir-ne el cost. Els Serveis Socials acreditaran la possibilitat d’accés als diferents serveis en funció de l’Indicador de Renda Suficient de Catalunya (IRSC).

El decret entra en vigor durant les properes setmanes i permetrà passar d’un model de beneficència a una política pública regulada i objectivable que garanteixi els drets dels ciutadans i ciutadanes en situació de vulnerabilitat. Com podreu llegir en aquesta anota de premsa, fins ara, les ordenances només asseguraven l’obligatorietat de les empreses funeràries que operen a la ciutat a realitzar aquests serveis, i les empreses així ho feien després de l’autorització emesa pels Serveis Socials. Però no hi havia fixades unes condicions clares de quines eren les persones que podien accedir-hi.

Relacionat amb aquesta notícia, us volem informar que existeix una mutua de previsió social que inclou els serveis d’enterrament i  que promou la solidaritat i l’ajuda mútua entre els associats de les Associacions Veïnals que així ho desitgessin.  L’entitat es diu SINERA i neix de l’experiència de les vocalies d’enterrament en diferents Associacions Veïnals de Catalunya en les quals les despeses de l’enterrament d’un veí o veïna eren assumits entre tots els socis de l’entitat veïnal.SINERA es fa càrrec de les despeses que origini la tramitació i organització de l’enterrament dels seus associats. Actualment hi ha més de 53.000 persones beneficiàries de 139 entitats col·laboradores, repartides en 33 municipis.

La mort no ha de ser un negoci!

 

Comments are closed.