Entrades

Manteniment d’escales mecàniques i ascensors

Llegim a la web de l’Ajuntament de Barcelona que es licitarà el nou contracte de manteniment d’escales mecàniques i ascensors. L’orografia del nostre districte fa imprescindible optimitzar el servei de les instal·lacions per ajudar als ciutadans a moure’s amb rapidesa i amb comoditat. Com sabeu, a Horta tenim el problema de funcionament de l’ascensor que està al costat del CAP.

El nou contracte fixa un major control de la gestió dels equips i uns millors paràmetres d’avaluació per tal de minimitzar les incidències de les instal·lacions i s’estableix que en cas d’avaria els tècnics han de presentar-se al lloc de la mateixa en un màxim de dues hores, inclosos caps de setmana i festius. Les incidències tècniques que no comporten l’aturada de la instal·lació s’hauran de resoldre en menys d’un mes.

Veurem més endavant l’efectivitat de la mesura, que en principi ens sembla encertada. Com també ho és que el Govern municipal hagi incoat expedients sancionadors a les dues actuals empreses adjudicatàries per falta de manteniment. Esperem resposta però, respecte de la nostra demanda d’ampliar l’horari de funcionament fins les 24:00 h, hora en què es donaria per finalitzat el servei de metro.

Els plecs del nou contracte fixen un personal mínim d’atenció del servei per tota la ciutat (on s’inclouen 7 tècnics oficials i 3 tècnics de servei de control, telecomandament, informació i comunicació amb dedicació exclusiva) i introdueixen l’obligatorietat que tots els vehicles del contracte siguin elèctrics. Quant a l’horari de funcionament, serà tots els dies de l’any de 7:00 a 23:00 hores.

Segons fots del mateix consistori, al nostre districte comptem amb aquestes instal.lacions:

– Horta-Guinardó: 32 escales mecàniques, 9 ascensors i 3 ascensors inclinats.

I en aquest altre enllaç ens podreu enviar un missatge explicant-nos la vostra experiència amb l’ascensor del carrer Lisboa, al costat del CAP. O de qualsevol altre instal·lació del barri d’Horta.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>