Entrades

Més transport públic

Avui dues notícies relacionades amb l’ús del transport públic contra el canvi climàtic.

NOVES TARIFES PER AL TRANSPORT PÚBLIC

Ajuntament de Barcelona, Generalitat i AMB presenten les noves tarifes per al 2020. Vegeu-ne en el quadre anterior les principals novetats dels preus. En resum són aquestes:

  • La T-10 deixarà d’existir el 2020. La substituta Serà la T-Casual, que serà més cara: costarà 11,35 euros, és a dir 1,15 euros més que l’actual, que és el bitllet més usat a la xarxa de transport públic metropolità. 
  • La T-Mes i la T-50/30 deixaran d’existir el 2020. La substituta serà la  T-Usual. Els usuaris habituals es beneficiaran d’una tarifa plana de 40 euros mensuals –un 25% menys que la T-Mes– i permetrà fer viatges il·limitats durant 30 dies. 
  • El preu del bitllet senzill també puja i incorpora diferents tarifes segons les zones: a la primera corona un sol trajecte costarà 2,40 euros.
  • També s’abarateix de forma substancial la T-jove trimestral, que passarà a costar 80 euros en comptes de 105 euros.
  • Neix una nova targeta per compartir, la T-grup, que permetrà fer 70 viatges en 30 dies per 79,45 euros.

Més informació aquí

ZONA DE BAIXES EMISSIONS

Amb l’objectiu de vetllar per la qualitat de l’aire i la salut pública, a partir de l’1 de gener del 2020, es restringeix permanentment la circulació dins la zona de baixes emissions (ZBE) de tots aquells vehicles als quals no els correspon cap distintiu ambiental de la DGT.

Vehicles afectats?  vehicles lleugers com motos i ciclomotors (L), turismes (M1) sense etiqueta ambiental. Progressivament (a partir del 2021) també quedaran afectats les furgonetes (N1), camions (N2, N3) i autobusos (M2, M3) sense etiqueta ambiental.

Per on no podran circular?  a l’àmbit de la ZBE Rondes de Barcelona (que inclou Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, i part d’Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat),

Quan no podran circular? els dies laborables, de dilluns a divendres, de 7.00 a 20.00 h.

Més informació aquí

 

 

Comments are closed.