Entrades

Premis Montserrat Roig a la comunicació social

Ahir vam estar presents en el lliurament dels I Premis Montserrat Roig a la Comunicació Social. Estem molt satisfetes dels guardons per la seva rellevància:

Premi al periodisme social: El dossier ‘Feminisme(s)’ del mitjà digital Crític, segons que podem llegir al comunicat de premsa de l’Ajuntament, el fil conductor del dossier, coordinat per Laura Aznar i Laia Soldevila, es l’experiència d’una dona, dividida en les fases vitals de la infància i l’adolescència, la joventut, la maduresa i la vellesa. El jurat valora especialment l’esforç d’exhaustivitat de la publicació, el tractament de les dades i l’exposició plural dels diferents punts de vista, amb una voluntat d’impacte que transcendeixi al públic habitual.

Premi a la comunicació social: la campanya Casa nostra, casa vostra de l’Associació pel refugi Casa nostra, casa vostra. El jurat ha valorat especialment la capacitat dels impulsors de la campanya per fer emergir el debat sobre els drets de les persones refugiades i migrants i, a la vegada, situar Barcelona com a l’epicentre de la iniciativa.

Premi de promoció a la investigació: L’Antídot a la soledat de Jordi de Miguel, Gemma Garcia i Carles Castro. Es tracta d’una proposta de recerca en la que el jurat ha valorat positivament que vol avaluar, diagnosticar i fer propostes de millora sobre la situació de les persones grans que viuen soles a Barcelona. La hipòtesi és que l’acció comunitària contribueix a la millora de les condicions de vida i la salut mental d’aquestes persones, especialment de la població femenina envellida, que és el perfil majoritari en aquesta situació. Recordem en aquest sentit que a Horta s’ha acaba d’iniciar el programa Radars.

Premi especial del jurat: la revista Carrer de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB). Una publicació que enguany celebra els seus primers 25 anys. Després d’un quart de segle vida, la revista s’ha convertit en un punt de referència en qualitat de portaveu del moviment veïnal, a banda d’una eina de col·laboració entre sectors associatius, professional i intel·lectuals amb inquietuds crítiques i també un lloc de trobada del periodisme de proximitat i qualitat. Totes aquestes virtuts les ha tingut en compte el jurat, que també en destaca que hi ha escrit prop d’un miler de persones i ha estat un planter de periodistes i professionals de la informació. L’escriptora i periodista Montserrat Roig va col·laborar durant un temps en la redacció d’aquesta revista.

 

Comments are closed.