Entrades

Projecte Educatiu Repte Barcelona Dades Obertes

La Fàbrica de Creació de Fabra i Coats ha estat el lloc on s’ha celebrat l’acte cloenda a la Primera edició 2018 del concurs Repte Barcelona Dades Obertes, un projecte educatiu que té com a objectiu fomentar el coneixement i l’ús de les dades obertes publicades al portal Open Data BCN als centres educatius de la ciutat. Han participat més de 300 assistents entre joves estudiants, professors/es, personal municipal i d’altres institucions.

Al llarg del curs, 223 alumnes de 3r i 4t d’ESO de 6 instituts públics de Barcelona han analitzat el seu entorn i han proposat accions per millorar-lo. La bona notícia per al districte ha estat que l’Institut Ferran Tallada ha guanyat aquest concurs amb un treball sobre les desigualtats dels barris. Han utilitzat l’Índex de cohesió social (ICS) per mesurar les desigualtats dels barris de la ciutat en un treball que podeu veure en aquest enllaç:

La cohesió social va per barris

El curs vinent es farà una segona edició. Recomanem efusivament als centres educatius, del districte que animeu al professorat i als i les alumnes, preferentment de 3r i 4t d’ESO a contemplar la possibilitat de participar-hi ja que no hi ha restriccions per matèria impartida, i a més, no cal disposar de coneixements previs en l’anàlisi de dades ja que aquestes habilitats s’aniran adquirint a través dels tallers formatius programats a cada fase. Podeu consultar aquí les bases del concurs.

Moltes felicitats als nois, les noies i al seu professorat

Comments are closed.