Entrades

Reivindiquem un nou projecte d’urbanització de la Baixada de Can Mateu

 

En data d’avui, l’AVV d’Horta hem presentat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, l’escrit d’al·legacions al Projecte d’Urbanització de la Baixada de can Mateu. Recordareu que el passat mes de setembre ja vam comunicar la nostra adhesió a les actuacions del Grup d’Urbanisme i Patrimoni d’EL POU per tal de preservar el patrimoni i la història del nostre barri, que es va enviar a la regidora del districte i a la regidora d’urbanisme de l’Ajuntament. El text de l’escrit d’al·legacions és el següent:

 

En relació al Projecte d’Urbanització de la Baixada de can Mateu, entre els carrers de Llobregós i de Granollers (expedient: 20SD00083 PU).

EXPOSEM

Que existeix un conjunt de cases i horts afectats per aquest projecte d’urbanització, que es troben dins d’un espai que s’ha de transformar en sòl públic un cop executat el planejament (Modificació puntual del Pla General Metropolità en l’àmbit Llobregós-Can Mateu).

En el seu estat actual, aquestes cases i horts, tenen un gran valor com a teixit rural que és patrimoni històric i paisatgistic propi del nostre barri. I contextualitzen el conjunt protegit de les cases del carrer Aiguafreda. A l’illa formada pels carrers Granollers, Baixada de Can Mateu, Llobregós i plaça de Les Bugaderes.

Considerem d’interès comú, la preservació d’aquest patrimoni, pel seu valor historico-artístic i per a un model més sostenible d’urbanisme. Per destinar-lo a usos socials i culturals de les entitats del barri.

Conjuntament amb l’Associació de veïns i veïnes de la Font d’en Fargues i el grup territorial d’Horta-Guinardó del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, hem donat ple suport al Grup d’Urbanisme i Patrimoni d’EL POU, en la seva reivindicació de conservar aquest patrimoni, acord ratificat en junta de l’AVV Horta el 10 de juny de 2020, demanant que l’administració municipal reconsideri l’afectació sobre les cases i horts existents (en una carta adreçada a la regidora Rosa Alarcón tramesa per correu electrónic el 29 de juny de 2020).

El passat 27 de novembre de 2020 es va publicar a la Gaseta Municipal (resolució núm. 18, pàg 5 i 6 ) l’aprovació inicial d’un projecte d’urbanització que transforma aquest espai en jardins, enderrocant les cases i horts existents (s’adjunta publicació a la Gasseta Municipal).

Atés que és possible de preservar aquest patrimoni històric sense afectar l’aprofitament privat i d’acord amb el que hem exposat:

SOL·LICITEM

Que s’anul·li l’aprovació de l’actual Projecte d’Urbanització de la Baixada de can Mateu (expedient: 20SD00083 PU), i es redacti un nou projecte respectuós amb la singularitat de l’entorn, els horts i els elements tradicionals de la vida rural d’Horta (horts, pous, safareigs, arbrat i d’altres elements genuïns )

Barcelona, 14 de desembre de 2020     

En aquest enllaç podeu veure el planejament.

 

Comments are closed.