Entrades

Un dia trist per a la democràcia

Llegim aquest titular a la FAVB que fa referència a les decisions presses en el Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, dimarts 10 d’abril de 2018, en què la votació majoritària dels partits polítics va impedir la celebració d’una multiconsulta amb dues consultes populars que havien obtingut les signatures legals per dur-se a terme, ja que 40.000 persones han signat la petició de les dues consultes.

I ho sabem prou bé perquè l’AVVHorta i altres entitats del barri hem estat recollint aquests signatures sobre a la gestió de l’aigua, per remunicipalitzar-la, però ja hem pogut veure que afectava uns interessos massa poderosos. Serà l’empresa Agbar la que es beneficiarà d’aquesta votació i la ciutadania haurem perdut la possibilitat de dir la nostra, perquè no se’ns consultarà, ara mateix es deixa en un carreró sense sortida el futur de la Normativa de Participació.  L’altre consulta es referia al canvi de nom de la plaça Antonio López per plaça Idrissa Diallo. 

Per remunicipalitzar entenem un procés pel qual un servei que anteriorment havia estat públic i que posteriorment va passar a mans privades, pugui tornar a mans municipals. Us convidem a llegir aquest articles perquè aporten prou arguments que avalen prendre una decisió en el sentit de remunicipalitzar l’aigua. i que en aquesta entrada només enunciem:

L’aigua és un bé comú i un dret universal, l’aigua no és una mercaderia. Document .pdf

Suport internacional a la remunicipalització de l’aigua a Barcelona on trobareu un article i tres vídeos.

Mapa dels municipais que han remunicipalitzat l’agua. Al món, 235 ciutats o pobles han dut a terme processos de remunicipalització del servei en els últims 15 anys. A Catalunya, hi ha municipis petits que ja ho han fet i per tant, compten amb una gestió pública del servei. 


 

 

Comments are closed.