Entrades

Vaga mundial pel clima

Tots els divendres durant aquest any, l’adolescent sueca Greta Thunberg ha sortit de classe per fer vaga contra el canvi climàtic. Ha inspirat a una nova generació d’activistes, milions – en més de 160 països – que exigeixen mesures urgents. El poder de les recents mobilitzacions ha despertat al món: només a Europa les vagues de joves han forçat declaracions d’emergència climàtica en diversos països i comunitats autònomes, i han fet que els líders es comprometin a invertir milers de milions d’euros en acció climàtica. Ara els joves ens demanen que ens unim a la més poderosa acció global pel clima de la història, que tindrà lloc entre el 20 i el 27 de setembre. Si a la UE veuen que els carrers d’Europa es desborden rebran un altre ferm missatge de que el moment de defensar el nostre planeta és ara. La FAVB s’hi ha adherit a la convocatòria.

La setmana comença el divendres 20 de setembre, amb algunes activitats prèvies com ara: un taller de pancartes i activisme a Can Batlló; una jornada de neteja de platges el 21 a l’Espigó de Bac de Roda coincidint amb el Dia Mundial de la Neteja; o una acció directa no violenta programada pel 22, que serà una sorpresa. Tot plegat acabarà amb la vaga mundial del dia 27, i abans de la manifestació, els rebrà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha mostrat el suport del consistori a la mobilització. Et convidem a donar suport sortint al carrer a Barcelona:

Jardinets de Gràcia 18.00 (6.00 pm), divendres, 27 Sep 2019; el recorregut serà fins a plaça Catalunya, on es llegirà el manifest.

Llegeix aquí el manifest

Escolteu la Greta en aquest vídeo:

Comments are closed.