Entrades

Barcelona i el canvi climàtic

El canvi climàtic és ja una realitat i els seus efectes poden arribar a afectar-nos de manera molt important ja que les ciutats són de les zones més vulnerables. Per exemple, ja estem observant una freqüència més alta de períodes secs però també d’una més alta intensitat de les pluges i concentració d’episodis extrems: nevades al mes de maig, pedregades, desbordaments de rius, inundacions… Una altre exemple, que pot semblar contradictori, és que actualment tenim una garantia d’abastament d’aigua per un any i les previsions són d’un augment de les necessitats front una disminució del recurs.

Davant d’aquest panorama l’ajuntament de Barcelona la elaborat el Pla Clima un conjunt de mesures  per fer front al canvi climàtic.aquest pla té un horitzó temporal al 2030, i inclou objectius i mesures estratègiques curt termini (2018-2020) i a mig – llarg termini (2021-2030).     Consulta aquí el resum del Pla Clima.

I entretant què podem fer la ciutadania al respecte? Doncs hi ha accions quotidianes que tots plegats poden fer per contribuir-hi a la lluita contra el canvi climàtic, com ara:

  • Consumir menys energia. Aquí trobareu un document amb consells
  • Augmentar el verd a la ciutat: cobertes vegetals als edificis, plantes als jardins i balcons, participar en horts comunitaris…
  • Mobilitat sostenible: reduir ús del cotxe, reclamar més i millor transport públic..
  • Reduir el nivell de residus, tant canviant els nostre hàbits de compra (a granel: residu cero), evitant al màxim les bosses de plàstic… I reciclar més i millor.
  • Participar en les associacions del barri en la lluita contra el canvi climàtic. Junts podrem fer-ho millor.

Podeu trobar resposta a les vostres preguntes en el vídeo següent:

 

Comments are closed.