Entrades

Why? (Per què?)

Us heu fixat mai en una tela blanca penjada en alguns balcons de Barcelona que conté el rostre d’un infant pintada i a sota de la imatge, a forma de signatura la paraula Why? (Per què?).  Als Lluïsos d’Horta del carrer Feliu i Codina hi va haver-hi fins fa poc una de penjada. A la foto d’aquest post podeu veure-la. Fa pocs dies he conegut el seu significat.

Aquest rostre s’emmarca en el projecte Why, i planteja aquesta pregunta: per què? És un projecte reivindicatiu que ha portat els rostres dels nens sense infància a diversos balcons de Barcelona. Sabem que milions de nens pateixen diàriament injustícies. I sovint les deixem passar: maltractaments, abusos, violència, guerra, i armes, són el seu dia a dia en lloc de poder riure, córrer, saltar, i jugar. I el més greu de tot és que ells no poden fer res, és difícil per ells fer-se sentir.

Precisament per això m’ha agradat molt saber que la iniciativa és obra de la il·lustradora i pintora Carme Solé Vendrell , un projecte per protestar contra la vulneració dels drets de tots aquests nens. Us convido a veure aquest vídeo on la mateix autora del projecte ens ho explica des del seu taller.

 

 

El 20 de novembre del 1989 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els Drets dels Nens. Es tracta d’un text amb 54 articles en defensa dels drets econòmics, socials, culturals, civils i polítics dels infants.

Comments are closed.