Entrades

Canvis en l’atenció sanitària als CAP Horta i Sant Rafael

El districte d’Horta-Guinardó informa que atesa la situació actual, l’assistència dels Centres d’Atenció Primària Horta i Sant Rafael viurà algunes modificacions a partir de demà dilluns 23 de març, de manera que:

l’assistència de la població adulta del CAP Sant Rafael serà derivada al CAP Horta. I a la inversa, l’assistència pediàtrica del CAP Horta tindrà lloc al CAP Sant Rafael.

Aquesta reordenació serà vigent fins a nou avís. Aquestes són les adreces i horaris d’atenció de cada centre:

CAP Horta: Carrer Lisboa, s/n. De dilluns a divendres de 8 a 20 h.

CAP Sant Rafael: Passeig Vall d’Hebron, 107-117. De dilluns a divendres de 8 a 20 h.

Fora de l’horari del centre, us podeu adreçar a: Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Horta: Carrer de Sant Gaudenci, 21. Obert les 24 h, els 365 dies de l’any.

D’altra banda, donada la situació d’excepcionalitat que estem vivint en aquests moments de pandèmia, des de l’Atenció Primària, diferents entitats primaristes i professionals abocats a la cura de les nostres comunitats, demanen mesures extraordinàries i s’oposen  al tancament dels CAPs com estan començant a fer a Madrid, perquè els professionals s’incorporin a treballar als hospitals de campanya. 
 
És un moment clau i no podem deixar que es desmantelli l’atenció primària, doncs ara mateix, és un gran mur de contenció del Covid-19. Principalment perquè són els professionals mes propers de les persones més fràgils i vulnerables de la societat, de les persones amb problemes de salut mental, dels malalts crònics,…No es pot deixar que aquest valor, la longitudinalitat, i aquest coneixement que tenim de la comunitat en la que treballem, no es tingui en compte.
 
S’ha iniciat conjuntament una campanya per change.org que permet continuar recollint signatures no solament de professionals sanitaris que treballin en AP, sinó de tota la població. La trobareu aquí
 

Comments are closed.