Entrades

Violència masclista i confinament

La violència masclista no hi entén, de quarantenes, i el confinament pot desembocar en agressions i maltractaments a les dones i als seus fills i filles i fa que les víctimes hagin de viure tancades amb el seu agressor. A la Xina, l’epicentre de la pandèmia, els casos de violència masclista es van disparar, i preocupa que això pugui passar aquí també.

Des de l’Institut Català de les Dones han detectat que les trucades s’han doblat. Si de mitjana n’hi ha una vintena, aquests dies n’hi ha una cinquantena, i han decidit reforçar el servei. 

Es pot trucar al telèfon gratuït 900 900 120, és confidencial i no deixa rastre.

També es pot comunicar el cas via mail a través del correu 900900120@gencat.cat

En cas de perill, es pot trucar al 112.

“Establiment segur contra la violència masclista”. Són cartells que es penjaran a les farmàcies, a les botigues d’alimentació, als forns… on trucaran al 900900120. Qui hi rebi maltractaments, pot anar a la farmàcia, i amb la paraula clau “Mascareta-19” trucaran al telèfon d’atenció a les dones  si la persona afectada no ho pot fer.

El missatge és:

Si sents crits, si sospites que a l’altre costat de la porta pot haver-hi una dona, les seves filles i fills patint violència de gènere, truca al 112. Tens el deure de denunciar-ho si estan patint. No estàs sola.

Més informació aquí

Comments are closed.