Entrades

Comença el 48h Open House Barcelona

El 48h Open House Barcelona comença la seva novena edició el proper cap de setmana 27 i 28 d’octubre. El Festival forma part d’una xarxa internacional, Open House World Wide, que convida a descobrir de forma totalment gratuïta l’arquitectura de nombroses ciutats d’arreu del món.  Es tracta d’un gran esdeveniment cultural anual que treballa per a la divulgació de l’arquitectura, l’urbanisme i el disseny.

L’accessibilitat és part essencial de l’arquitectura, es per això que el 48h Open House Barcelona no sols vol facilitar als visitants acostar-se a l’arquitectura de la ciutat, sinó posar en valor l’accessibilitat com a motiu de projecte, i així destacar els arquitectes que treballen per aconseguir una ciutat més accessible i inclusiva per a tothom. El llistat dels edificis accessibles del Festival per al districte Horta-Guinardó el trobareu en aquest enllaç i al barri d’Horta són aquests:

MERCAT D’HORTA  Carrer del Tajo, 75, Horari: Dissabte 27 d’octubre de 10 a 14 h

Mercat que destaca per la complexitat de construcció del sostre. Van caldre 5.000 taulons per poder encofrar el quadrat de la cúpula, de 25 m de costat i situada a 20 m d’alçària. Un veritable laberint de fustes que s’uneixen, es recolzen i s’encreuen en totes les direccions. Es visitaran els espais públics del mercat, l’accés alternatiu adaptat. Entrevista amb Mariano Serrano, membre de El Pou -Grup d’Estudi de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada.

CILINDRE D’HORTA Carrer de Lisboa, 27, Horari: Dissabte 27 d’octubre d’11 a 14h 

Es tracta d’una gran rampa que es va construir per connectar la part baixa i alta del barri d’Horta. Te alçada màxima de 24,88 m i un diàmetre de 19,35 m, la construcció fa de mur de contenció de la Rambla i al mateix temps connecta els dos punts de desnivell amb una rampa interior de formigó armat. Aquest pas vertical actualment es troba en desús, utilitzant-se de magatzem. *L’itinerari accessible comença a la part superior del cilindre, realitzant el recorregut de baixada.

DIPÒSIT PLUVIAL DEL PARC DE LES RIERES D’HORTA  Cde Jerez, 14. Dissabte, visites guiades a les 9.30, 11 i 12.30 h

Dipòsit que permet la retenció i el posterior desguàs controlat d’aigües pluvials minimitzant els desbordaments i la contaminació dels medis receptors finals. Per tant, el dipòsit protegeix la trama urbana en cas de pluges intenses garantint el funcionament correcte de la xarxa de clavegueram i la millora ambiental de les aigües de les nostres platges, del riu Besòs i del port.

LABERINT d’HORTA. Passeig dels Castanyers, 1  Visites guiades Dissabte d’11 a 14 h i de 16 a 19 h i diumenge d’11 a 14 h i de 16 a 18 h

Conjunt de jardins de diverses èpoques, situats al voltant del millor exemplar barceloní de jardí neoclàssic, construït per Joan Desvalls, marquès de Llupià i Alfarràs. Està distribuït en tres nivells esglaonats, el més baix dels quals conté un laberint de xiprers retallats, i el completen un petit canal navegable i escultures abundants de marbre italià amb temàtica mitològica. L’edifici és una antiga casa de pagès del segle XVIII decorada amb motius àrabs en època romàntica. Adossada a la casa, trobem una torre de defensa del segle XIV, anomenada Torre Sobirana.

Consulteu la programació, perquè és mol i molt extensa tant en activitats com en l’àmbit geogràfic, com veureu amb els enllaços següents:

Els deu districtes de Barcelona (selecciona districte)
Santa Coloma de Gramenet
Vilassar de Dalt
– Sant Joan Despí
– Badalona 
– L’Hospitalet de Llobregat

Mercat d’Horta, de Ramon Térmens Mauri, 1951

Comments are closed.