Entrades

Hem guanyat el bloc17 per al barri!


 Segons que publica en la seva pàgina web el mateix Ajuntament de Barcelona, districte Horta-Guinardó, el consistori ha iniciat el tràmits per adquirir l’edifici situat al número 17 de la plaça Eivissa, conegut com el Bloc 17. Com ja sabeu, es tracta d’un immoble, propietat d’una entitat bancària que corria perill de ser venut a l’iniciativa privada.

Al barri d’Horta tenim un dèficit molt elevat de manca d’espais públics per a la participació de la ciutadania. Si bé és cert que en aquest edifici des de l’any 1988 s’hi ubica la seu del Consell de la Joventut d’Horta-Guinardó, aquest només ocupa una petita part de l’edifici. Del total de 881 m² de quatre pisos, dos estan destinats a habitatge i la resta tenen un ús com a locals juvenils acollint diferents entitats o col·lectius, que s’han instal·lat a l’edifici en espais necessitats de rehabilitació per al nou ús, ja que antigament havien estat comerços, bars o tavernes. És a dir, que a la inversió inicial per evitar la venda de l’edifici, caldrà sumar-hi els recursos necessaris per tal l’edifici esdevingui un casal d’entitats. Es preveu que la tramitació per l’adquisició de la finca finalitzi i es formalitzi a finals de març.

Al districte tenim bones mostres d’això que cal a Horta: el Casal d’Entitats Mas Guinardó, un equipament municipal de proximitat, amb instal·lacions molt dignes, que actua com a promotor de la vida social i associativa del barri. El seu ús està orientat a donar suport a entitats, grups estables, informals, veïns i veïnes del barri i del districte, així com l’acolliment, la convivència, la dinamització i la promoció social i cultural de les entitats.

Esperem doncs, que a partir d’aquí el districte començarà a treballar, juntament amb usuaris i entitats, en un projecte per rehabilitar l’edifici i definir i consolidar els seus usos futurs.

Hem guanyat el bloc17 per al barri d’Horta!

Comments are closed.