Entrades

Proves diagnòstiques de 3r i 6è

Aquests dies hi ha molta preocupació en la Comunitat Educativa arran d’una publicació en el diari El País sobre els resultats de les proves diagnòstiques de 3r i 6è. I encara és més preocupant que les dades hagin sortit del Consorci d’Educació de Barcelona. Aquest tipus de proves es van introduir a Catalunya durant el curs 2009-2010, a partir de  la LEC (Llei d’Educació de Catalunya), o sigui que vam ser pioners  en establir aquest tipus d’avaluacions. Aquest curs serà la novena edició. Les proves actuals, que es coneixen com a proves de competències bàsiques, es van començar a realitzar després de l’aprovació de la LOMCE al 2015, aquest curs estan anunciades del 5 al 16 de març.

Des de bon inici, una part important de la comunitat educativa s’ha mostrat contrària a aquestes proves perquè tot i que oficialment sempre s’ha dit que no s’utilitzarien mai públicament, entenem que és difícil que el poder polític no en faci ús, si és que beneficia els seus interessos, els quals no precisament en benefici del sistema educatiu i la societat en general. El moment que s’ha triat per fer la filtració tampoc ha estat irrellevant: aviat seran les jornades de portes obertes en els centres educatius. Queda clar que actuacions com aquestes només beneficien a l’augment de la segregació escolar que en el nostre sistema educatiu ja és alarmant.

Si voleu més arguments, llegiu aquest interessant article publicat a Crític per la Carol Porta. En aquest mateix article veureu aquesta taula, autoria de la campanya NO a la LOMCE:

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>