Entrades

Infants i xarxes socials

Podeu fer l’enquesta en aquest enllaç i us donarà el resultat immediatament. Per què cal que reflexionem sobre el tema?

L’acompanyament actiu i responsable per part dels adults és necessari per dialogar amb els nostre fills i poder comentar temes relatius a continguts inapropiats, l’assetjament entre iguals, l’usurpació de la identitat, etc. Sabeu què és la balena blava? Jo l’hi vaig preguntar als meus néts i ells estaven plenament al corrent, en canvi la meva filla, no.

Altres dades assenyalen que Snapchat ja ha superat Facebook en nombre d’usuaris entre els menors de 24 anys als Estats Units. La fugacitat i simplicitat dels missatges i el fet que sigui un espai incomprensible per als pares són alguns dels trets que expliquen el seu auge entre els adolescents. Un estudi observa que abans que quan els fills compleixen cinc anys ja hem penjat 1.500 fotos seves a internet, malgrat que només el 10% de famílies coneix bé les condicions de privacitat de les xarxes.

Segons que llegeixo al Diari de l’Educació: Entre la connexió i la desconnexió ens cal aprendre a regular els nostres usos tecnològics. No tots els usos són bons o dolents per sí mateixos, depenen en part del context social, el temps, l’espai i dels objectius que ens proposem en cada cas. En edats tan primerenques, volem infants hiperconnectats o els acompanyem per anar aprenent a regular-se? No tots els gadgets infantils són recomanables.

En el mateix diari he trobat aquest article força interessant: “Peppa Pig beu lleixiu i Mickey Mouse ha mort: els dibuixos escombraries per nens inunden YouTube. James Bridle, un artista i escriptor nord-americà, ha documentat com YouTube permet i no fa res per evitar el contingut brossa per a nens.

Comments are closed.