Entrades

La contaminació és invisible. Les seves víctimes no

Més de 230 ciutats europees ja han aplicat mesures per reduir el trànsit amb resultats satisfactoris, els quals han demostrat que no n’hi ha prou amb tenir un bon transport públic, que cal reduir la circulació dels vehicles privats i restringir l’accés als més contaminants. Són mesures poc populars que necessiten determinació política per fer prevaldre la salut per damunt d’altres interessos i que, un cop aplicades, van guanyant progressivament l’acceptació social, tal i com va passar amb les mesures antitabac.

Tenim un munt d’arguments, veiem-ne alguns:

Barcelona: 3500 morts prematures cada any

Per tant, es tracta d’un problema de salut pública de primer ordre. El cost sanitari a Catalunya es calcula de l’ordre dels 6.400 milions d’euros anuals.

El principal responsable: el cotxe

El 50% de la contaminació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona és causat pel trànsit. Altres dades apunten que Barcelona es troba entre les 5 ciutats més contaminades d’Europa i que te el doble de pol·lució que ciutats com París o Londres.

Superem nivells OMS: cal reduir l’ús del cotxe

Per complir la legalitat, hauríem de reduir el trànsit motoritzat un 30%. Per protegir la nostra salut com recomana l’OMS, l’hauríem de reduir un 50%.

Llegeix l’informe amb tots els arguments. També pots visionar aquest vídeo on es recullen les opinions dels experts:

 

Comments are closed.