Entrades

Les Bugaderes d’Horta a la Síndica de Barcelona

A la llarga llista de’actuacions realitzades al districte sobre l’Illa de les Bugaderes, que trobareu al final d’aquesta post, s’afegeix la presentació del tema a la Síndica de Greuges de Barcelona . Aquest és el text:

MOTIU DE LA QUEIXA

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un projecte executiu on es preveu urbanitzar les parcel·les 30B, 32 i 34 del carrer Llobregós per fer-hi un jardí públic i enderrocar les cases existents.

Aquestes parcel·les forment part d’una illa formada pels carrers Granollers, Baixada de Can Mateu, Llobregós i Plaça de les Bugaderes on hi ha el carrer de les Bugaderes (Aiguafreda) amb el passatge i les cases (protegides) i la casa de Ca l’Eudald. Totes les cases, amb els arbres, horts, safareigs i pous, formen un conjunt rural unitari que es manté gairebé intacte des de mitjans del segle XIX.

Aquest teixit és un dels un dels últims testimonis d’una tipologia específica del barri d’Horta amb la casa situada al fons de la parcel·la i la zona de rentar la roba i el hort davant, orientada a sud.

Demanem que s’anul·li el projecte actual i es redacti un nou projecte respectuós amb les característiques de tota l’illa i es conservi les cases, els horts i els elements característics del passat rural d’Horta com els pous, safareigs, arbres, etc.

HEU PRESENTAT UNA QUEIXA SOBRE AQUEST ASSUMPTE A ALGUN SÍNDIC LOCAL O UNIVERSITARI? A QUIN?*

NO

HI HA ALGUN PROCEDIMENT JUDICIAL OBERT RELACIONAT AMB AQUESTA QUEIXA?

NO

4 DOCUMENTS AMB 1.000 KB: Dossier; Carta a la regidora del mes de febrer; Al•legació al projecte; Recurs de reposició.

Aprofitem per recomanar-vos l’activitat on-line que proposa la Xarxa Feminista sobre el tema “Fem safareig amb les Bugaderes d’Horta” el proper dilluns 21 de juny. Vegeu imatge del post.

Consulteu posts anteriors:

Acte Plataforma

Manifest de la Plataforma de Les Bugaderes

Trobada telemàtica per Salvar l’Illa de les Bugaderes

Salvem l’illa de les bugaderes d’Horta!

Penja roba blanca al teu balcó

Resposta contundent: no a l’enderroc!

Concentració Salvem les Bugaderes

1 comment to Les Bugaderes d’Horta a la Síndica de Barcelona