Entrades

No és un abús. És una violació.

El títol d’aquest post és el crit unànime que vam escoltar ahir a la tarda a la concentració de la plaça de Sant Jaume per protestar contra la sentència dels magistrats pel cas la manada de Pamplona. La ràbia continguda i la indignació eren molt evidents en els milers de persones que vam sortir del carrer per cridar ben alt contra la sentència condemnatòria.

I encara molt pitjor, la justificació de la mateixa, ja que es reconeixen els fets, cinc homes que forcen una noia, la penetren de totes maneres, graven els fets, publiquen les imatges a les xarxes, l’abandonen en estat de xoc i després es vanen davant dels seus amics de la malifeta. Es reconeix tot això, i la descripció dels fets que fem aquí és molt suau, però s’interpreta que en cap cas va haver-hi intimidació ni violència cap a una noia de 18 anys beguda per part de cinc homes corpulents i deu anys més grans que ella.

És més, els magistrats que fan aquesta interpretació tenen proves evidents facilitades per la policia, que quatre d’aquests energumens estan implicats en un acte similar en un poble d’Andalusia. I tot així els absolen d’agressió sexual i permetran que surtin al carrer dintre d’un any. Comentari a part mereixeria el vot particular d’un magistrat que demana l’absolució dels acusats.

Aquí teniu accés a més informació:

La veu de Dones Juristes. Un primer comunicat sobre la sentència.

Article “Es agresión y hay violencia” Informació periodística sobre la sentència.

La menor de la violación investigada en Horta no recuerda nada  Notícia que recull uns fets succeïts al barri d’Horta fa poques setmanes. Una noia es troba inconscient dins una furgoneta amb signes evidents de violació i no recorda res del que li ha passat.

La magistratura española y el Opus Dei: ¿Octopus Dei? Desconeixem l’abast d’aquest article, si guarda relació directa o no amb la sentència  que aquí comentem, però pensem que mereix una atenta lectura i reflexió.

No deixeu de veure el vídeo Yo te creo que teniu a continuació. Les dones prenen la paraula.

Comments are closed.