Entrades

Mercat de la Terra a la Plaça Bacardí

 
S’està treballant per tal que a la plaça Bacardí s’instal·li properament un mercat setmanal de proximitat. La proposta surt del districte Horta-Guinardó i els veïns i veïnes estem d’acord en promoure aquesta iniciativa Slow Food. 
 
Què és un Mercat de la Terra?
 
Com podem llegir a la seva web, el moviment Slow Food organitza cada dissabte al Parc de les Tres Xemeneies del barri del Poble Sec, un projecte que aplega centenars de persones que gaudeixen també de diferents activitats lúdiques i gastronòmiques.  L’objectiu d’un Mercat de la Terra és crear una xarxa de venda de proximitat d’aliments de qualitat oferts i produïts per a pagesos, ramaders, pescadors i transformadors. Els productes han de ser locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix. Actualment s’organitza cada dissabte. 

Slow Food Barcelona és una associació sense ànim de lucre, independent i sense inclinació política.
Està configurada per un grup heterogeni de persones de diferents competències amb una estreta vinculació amb l’aliment: productors artesans, agricultors, pescadors, forners, agrònoms, científics, cuiners, creatius, educadors, periodistes, documentalistes… És un moviment a nivell mundial que ha aconseguit arrelar-se finalment a Catalunya amb un potencial important.
 
En el vídeo següent podeu veure un spot del mercat que s’organitza cada dissabte al Parc de les Tres Xemeneies del barri del Poble Sec:
 
 

Comments are closed.