Entrades

Nou feminicidi a Barcelona

Hem escoltat a TV3 que de nou hem de lamentar un feminicidi a Barcelona; aquesta vegada molt a prop del nostre barri: al Turó de la Peira. És el novè registrat a Catalunya el 2023. Els Mossos han detingut la parella, de 34 anys, com a presumpte autor del crim.

A tot Espanya, des del 2003 hi ha hagut 1.215 dones assassinades per violència masclista. I des de principi d’any, ja són 31 les dones que han mort a mans de les seves parelles o exparelles.

Les expertes avisen que la violència masclista pot afectar qualsevol dona, perquè no hi ha un sol perfil de víctima de feminicidis. Segons el departament d’Igualtat i Feminismes “Els perfils són molt amplis, tenim molta diversitat. És important tenir xarxa i demana ajuda”.

No descansarem fins que totes puguem viure lliures de Violències Masclistes

On demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha el telèfon 900 900 120, específic d’atenció i informació. Funciona les 24 hores cada dia de l’any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d’emergència davant d’una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d’ofici independentment de la seva situació econòmica.

Comments are closed.