Entrades

Nova convocatòria de Marea Pensionista

Tot i el pacte assolit entre el PP i el Partit Nacionalista Basc (PNB) per aprovar els pressupostos generals de l’Estat, desenes de milers de pensionistes han tornat a prendre els carrers de multitud de ciutats de l’Estat per seguir lluitant per un sistema públic de pensions que garanteixi unes prestacions dignes. L’acord estableix: la revaloració de les pensions respecte a l’IPC durant 2018 i 2019 (una pujada del 1,6%), i endarrerir quatre anys -fins 2023- l’aplicació del factor de sostenibilitat.

Els manifestants de les principals ciutats de l’estat consideren que aquest pacte atén “únicament” a fins polítics per desbloquejar l’aprovació dels pressupostos per part del Govern central i que no va tenir continuïtat per “consolidar” la millora de les prestacions que reben. A més, han insistit que, respecte al factor de sostenibilitat -que s’estima que reduirà la quantia de les futures prestacions- és necessària la seva derogació, no només que la seva aplicació sigui posposada.

A Barcelona la Marea Pensionista de Catalunya, que es va mobilitzar el passat 30 d’abril, ha realitzat la seva V Assemblea al Pavelló Municipal de la Vall d’Hebron. Davant centenars d’activistes es va destacar  que a l’Estat Espanyol es destina només el 10% del PIB a pensions públiques mentre que a França el percentatge és del 14% i a Itàlia del 15%. Podeu consultar més informació aquí.

Per tot plegat la pròxima convocatòria és:

26 de maig, a les 10,30 h – Plaça de la Catedral de Barcelona

Comments are closed.