Entrades

Pensions dignes, ja!

Molts jubilats han sortit als carrers darrerament per protestar per les seves ridícules pensions. Exigeixen al Govern que millorin les seves condicions salarials i així, d’aquesta manera, poder tenir una pensió digna. Demanen una pensió mínima equivalent a 1.080 euros al mes. 

A Catalunya, la propera convocatòria és la que veureu anunciada a l’imatge d’aquest post. A tot l’estat, el  tema afecta directament a 9 milions de persones i indirectament al 25% de les llars espanyoles que depenen de les aportacions dels pensionistes perquè fills i néts arribin a final de mes.  Enfront de la banalitat d’alguns dels debats que es produeixen al nostre país per imposició dels mitjans de comunicació, que estan en mans dels que s’han beneficiat del nostre espoli, el que  pretén es visualitzar la precarietat en què viuen molts pensionistes. Per aquest motiu, les demandes al govern de l’estat són aquestes:

  • Revaloració automàtica de les pensions en relació a l’IPC per assegurar el manteniment del seu poder adquisitiu de les pensions, començant pel 1,9% perdut el 2012.
  • Restablir la jubilació als 65 anys, derogant les últimes reformes del sistema de pensions.
  • Assegurar el dret als subministraments bàsics garantits (aigua, llum, gas)
  • Eliminar de tot tipus  re-pagament de drets sanitaris.
  • Oposar-se a la privatització de tots els serveis públics i especialment als que atenen la gent gran.
  • Defensar i millorar l’actual model de pensions publiques, per avançar cap a un model de pensió i salari mínim per sobre dels 1000 €. 

L’anomenat ‘col·lectiu per a la defensa d’unes pensions dignes’, integrat entre d’altres organitzacions per pensionistes de CCOO, UGT i USO d’Euskadi, han denunciat la falta de voluntat política per abordar una solució que garanteixi la sostenibilitat del sistema. En aquest sentit, els jubilats han censurat les mesures que el govern del PP està duent a terme dirigides a satisfer les pretensions dels poders financers amb l’objecte d’incrementar els plans de pensions privats. Diversos col·lectius han denunciat davant les xarxes socials el silenci dels mitjans de comunicació davant aquestes convocatòries reivindicatives.

Us oferim en el següent vídeo el comunicat del coordinador de la Marea Pensionista, organitzada també a Catalunya:

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>