Entrades

Posem en valor l’escola pública

La primavera ha arribat i amb ella s’iniciarà el proper 29 de març el procés de preinscripció a les escoles. De fet, ja moltes han iniciat les jornades de portes obertes. Seguirem informant des d’aquest blog.

Avui la notícia és que ahir al matí les xarxes bullien compartint un vídeo s’ha fet viral defensant el valor de l’escola pública, signat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (el podeu veure al final d’aquest post).  Però l’espot no l’ha fet el departament, sinó la Federació de Mares i Pares d’Alumnat de Catalunya (FaPaC), que ha denunciat així com la conselleria no prioritza l’escola pública com hauria de fer. I ho fan com un toc d’atenció perquè  “s’entén que hauria de ser responsabilitat del Departament reconèixer els seus valors i la seva importància per al conjunt de la societat”. I que el departament no ho fa es pot veure clarament en la pàgina web del Consorci, on si consultes els centres educatius prop del teu domicili no discrimina entre públics i concertats i fins i tot no explicita la seva titularitat.

D’aquesta no prioritat del Consorci d’Educació de Barcelona per l’escola pública en sabem prou a Horta, on només tenim una escola de primària al barri. I un cop més volem denunciar des d’aquí que el nombre de places d’educació secundària al barri d’Horta és zero. I aquest fet vulnera el nostre dret coma ciutadans i ciutadanes a tenir una educació pública i de qualitat.

Però, malauradament, les males notícies en l’àmbit educatiu no acaben aquí. El departament d’Educació i més d’un centenar d’ajuntaments han signat el Pacte contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges. Això no seria una mala notícia en si mateixa, ens al contrari, sinó fos que el sindicat majoritari de docents i la principal associació de pares i mares, la FAPAC, s’hi han negat a signar-lo. I precisament ho fan perquè pensen que aquest pacte beneficia l’escola concertada i posa remeis pal·liatius i ineficaces allà on calen actuacions decidides i valentes contra aquesta xacra que hauria d’avergonyir-nos com a societat per atemptar contra els drets humans de la infància.

Vegem el vídeo de la FAPAC

 

2 comments to Posem en valor l’escola pública