Entrades

Programa de vigilància i control dels mosquits

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona,  despleguen enguany el seu Programa de vigilància i control de mosquits en els espais públics, especialment del mosquit tigre. L’abundància d’embornals i fonts, i els nombrosos punts de cria en la propietat privada, fan que aquesta tasca sigui complexa. I al nostre barri aquest entorn té especial importància ja que els mosquits tenen els seus llocs de cria en punts on s’acumula l’aigua. Què podem fer-hi nosaltres per ajudar en aquesta lluita? 

a) A l’espai públic

Atenció als recipients en desús, embornals o reixes de clavegueram que acumulin aigua. En aquest entorn es manté una vigilància i control. Si detecteu punts amb activitat del mosquit ho podeu comunicar, i es durà a terme una inspecció.

Telèfon del Civisme: 900 226 226.

Web municipal: www.bit.ly/Serveis-atenciociutadania

b) A les propietats privades

La nostra implicació és vital per a combatre la proliferació de mosquits, a partir d’unes senzilles mesures:

  • Atenció als recipients que puguem tenir a l’exterior (terrasses, jardí, patis…). Convé retirar-los, buidar-los o posar-los cap per avall. Així no hi criarà el mosquit tigre.
  • No acumular aigua en espais exteriors, i fer revisions cada 5-7 dies.

Aquestes accions són la manera més eficaç de combatre el mosquit tigre, i alhora la més respectuosa amb el medi ambient i les persones.

Per a més informació consulteu aquí

Comments are closed.