Entrades

Salut és tot

Avui se celebra el Dia internacional de la Salut. La Salut la reivindiquem cada dia, però és allò dels dies internacionals. A Barcelona ha hagut aquest matí una concentració a la Pl. de Sant Jaume en el marc de la Jornada Europea d’Acció contra la Privatització i la Mercantilització de la Salut. Perquè Europa imposa una política de austeritat als seus Estats Membres que provoca desinversions en matèria de salut i protecció social i, com a conseqüència, crea grans desigualtats en l’accés a l’atenció de qualitat. 

Segons que podem llegir al Fòrum Català d’Atenció Primària, fa anys que els Sistemes Públics de Salut, que són els millors garants d’una atenció sanitària universal i de qualitat, estan essent atacats per les forces neoliberals que aspiren a fer de la sanitat un sistema de mercat del qual se’n puguin extreure beneficis econòmics. A Catalunya hem vist com s’han incorporat empreses privades en la prestació de serveis públics, comaugmenten els diners destinats als centres concertats mentre disminueixen els que es dediquen als centres públics, o com s’ introdueix l’activitat privada dins dels centres que són propietat de tots.

A Catalunya tindrem un esdeveniment destacable en l’àmbit de la salut el proper dimarts 10 d’abril a Santa Coloma de Gramenet, a la Masia Can Mariner a les 19:00 h. Es tracta d’una xerrada amb el títol El deteriorament de l’Atenció Primària: causes, conseqüències i possible solucions a càrrec de Cesca Zapater del Fòrum Català d’atenció Primària explicarà per què l’atenció primària està com està,  així com les conseqüències que aquest deteriorament planificat comporta, així com també ens animarà amb les possibles  solucions per aquest greu problema.

Us animem a visionar el vídeo promocional de la campanya europea:


 

Comments are closed.