Entrades

Tramitació de la nova ordenança de terrasses

La Federació Associacions de Veïns de Barcelona (Favb) i diverses plataformes han exigit aquest dijous que l’Ajuntament detingui el procés de tramitació de la nova ordenança de terrasses i el converteixi en un procés participatiu just ja que l’ordenança que ha presentat el Govern municipal com a provisional perquè “no contempla les demandes de la ciutadania”.

La FAVB denuncia que l’Ajuntament ha cedit a les pressions del sector i ha consentit un pacte sense la participació veïnal, cosa que ha considerat una injustícia i una violació dels drets civils.També ha recordat que el dret a l’accessibilitat és un dret fonamental i creu que la nova ordenança posa en risc l’exclusió de persones amb mobilitat reduïda i discapacitades. La Constitució i la Llei General de drets de les persones amb discapacitat, estableix un mínim d’1,80 metres entre façana i terrassa i en canvi, la nova ordenança aquests metres no els contempla posant en risc mobiliari urbà com bancs per a persones grans o voreres habilitades per a persones cegues.

Aquesta proposta provisional d’ordenança s’ha vist agreujada pel fet que les entitats veïnals ni tan sols han pogut veure el contingut de l’acord firmat, motius pel qual, la Favb ha decidit desvincular-se de la comissió tècnica de terrasses al considerar que la presència dels restauradors en aquest òrgan està sobrevalorada en relació amb la de les entitats veïnals. Així mateix, ha assegurat que la federació no deixarà de treballar i que es podria arribar a denunciar l’ordenança definitiva si es violen drets fonamentals i es posa en risc d’exclusió a persones i col·lectius. 


En aquest enllaç podeu consultar la guia ràpida de característiques per a les terrasses vigent actualment i accessible des l’oficina virtual de l’Ajuntament.

Comments are closed.